42-годишна жена беше простреляна по време на новогодишно хоро в Ловеч.

Засега няма данни за умишлено престъпление. Според информация на полицията става дума за рикошет.

В квартал "Младост" пред блок 327 съседите малко след полунощ излизат на паркинга, за да се хванат на хоро. Такава им е традицията от няколко години. На всяка Нова година те се събират и се веселят заедно.

В момента, когато се е извило едно от хората, се е чул силен изстрел. Една от жените на хорото пада на земята.

Блоковете са на метри един от друг, има и по-отдалечени. Това, което се вижда и от направения клип, е, че жената е улучена в гърба. 

Не е ясно откъде е произведен изстрелът от четирите блока наоколо и как точно е рикоширал куршумът. 

Съседите са много притеснени след този инцидент. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Всяка година се събираме, имаше и пиратки, като на всяка една Нова година. И преди това имаше изстрели", разказва мъжът, който е снимал клипа.

Жената е настанена в плевенската болница, състоянието й е стабилизирано. Няма опасност за живота й.

Снимка: btvnovinite.bg

Мирослав Тодоров, съпруг на простреляната жена, каза за bTV, че тя вече се чувства добре и от днес лекарите ще започнат процедури по раздвижването й. Докторите каза, че в тялото й има парче от куршума, допълни той.

„Аз бях в първия гараж и някой извика, че жена ми е паднала. Помислих, че кръвното й е паднало или е вдигнала кръвно. Уплаших се, че може да е инфаркт или удар, извикахме на 112 линейка“, спомня си Мирослав за инцидента. Тогава съпругата му казала, че не си чувства краката.  

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на община Ловеч – Корнелия Маринова, припомни, че това е трета поредна година, в която има издадена заповед преди Коледните и Новогодишните празници, да няма пиратки по време на празнуването.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!