Все още не са изяснени причините за агресията на българина, който беше убит от полицията в Турция. Инцидентът стана в петък вечерта в ресторант в Истанбул, след като мъжът нахлува в него с мачете и предизвиква безредици.

Според турски медии е възможно българинът да е имал психически проблеми или да е бил под влиянието на силни опиати.

Установено е, че е влязъл в Турция на 14 януари. Според МВР, българинът има криминални регистрации - за хулиганство, кражби и грабежи. 

Адвокат Росен Желязков, бивш шеф на затвора във Варна, разпозна от първоначално разпространените данни свой бивш клиент.

В консулството ни в Турция все още няма официална информация по случая.

„Става дума за човек със силно психическо разстройство или е бил под влияние на опиати, защото се е държал изключително агресивно, барикадирал се е, преговорите са се водили повече от час и половина. Опитвани са всякакви методи той да бъде спрян и да бъде установен контакт с него. За съжаление, това е резултатът“, заяви генералният ни консул в „Тази неделя“.

„Беше един от проблемните затворници. Неговото поведение се характеризираше с голяма степен на автоагресия, заплахи, барикадиране, суицидни опити“, разказа бивш шеф на затвора във Варна Росен Желязков.