След като се запознаят с материалите по случая, от прокуратурата ще решат дали да повдигнат обвинения за сблъсъка в Симитли. Това заявиха за bTV от държавното обвинение. 

Един от участниците в инцидента в новогодишната нощ - бизнесменът Методи Бачев, определи случилото се като опит за убийство от страна на кмета Апостол Апостолов. В ефира на bTV той обяви, че градоначалникът е бил в нетрезво състояние и е започнал саморазправа в заведение, собственост на бизнесмена.

„То си е опит за убийство за мене, защото бутилката шампанско не е като останалите бутилки, тя е много по-тежка. Той се качи по стълбите и ме удари първо мене. Каза: „Ти си мъртъв, ще те убия” и тръгна срещу мене”, обяви Бачев в интервю за предаването „Тази сутрин”.

Вчера стана ясно, че Апостол Апостолов и синът му – футболният съдия и депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов, са сред участниците в инцидента.

Кметът Апостол Апостолов не коментира повече случая, но вчера пред bTV заяви, че самият той е бил ударен и си е извадил медицинско свидетелство. Позицията на сина му Стефан Апостолов е, че той само е отбранявал баща си.