Новогодишен скандал в Симитли с участието на кмета Апостол Апостолов, сина му – депутатът Стефан Апостолов, и бизнесмена Методи Бачев.

Двете компании се скарали, стигнало се и до саморазправа. Полицията проверява случая. Според прокуратурата не става въпрос за бой, а за спречкване.

В новогодишната нощ в Симитли празнували със заря и пиратки. В този момент кметът е на хорото и отива към заведението, от което се гърми.

„Кметът отиде да им направи забележка, беше с една бутилка шампанско. Пръсна първо, после я хвърли по тях да престанат, защото хората играха хоро и раздаде по един-два шамара кметът на тия къде хвърляха пиратки”, разказа Георги, станал свидетел на инцидента.

„И после бой. Кметът е скочил и синът му с него и от заведението Тото и неговите хора, но това е, че сега всички гледат него да го оплюват, а той скача да защити хората”, каза друг очевидец.

На кадрите се вижда спречкване, в което участват кметът на Симитли, синът му депутатът Стефан Апостолов, жители на града, сред които и  бизнесменът Методи Бачев.

„С много такива едри крачки и много настървено се качи към мен, удари ме, дойдоха негови хора, които го дръпнаха, дойде депутатът Стефан Апостолов, който ми нанесе няколко удара, душеше ме. Кметът Апостолов удари сестра ми, аз се опитах да ѝ помогна, той падна на земята”, каза пред bTV Бачев.

Снимка: Ирина Жерева

По традиция в първия ден на годината кметът на Симитли посреща кукери. Намираме го пред дома му.

„Хвърляха пиратки по хората, изместиха хорото от площада. Аз тръгнах към тях да ги поздравя с бутилка шампанско. Тръгнах да ги поздравя, те почнаха да хвърлят пиратки по мен, качих се горе на терасата, казах какво правите – глупости и така нататък, отнесох два- три шамара”, каза Апостолов.

Снимка: Ирина Жерева

На въпрос дали той е ударил някого, първо начално градоначалникът се подметна иронично: „Изтепах ги, бе, изтепах ги всички, там бяха 200 човека. Значи аз сам се качих при 200 човека и ги изтепах”.

После обаче добави: „Аз отнесох няколко шамара по стечение на обстоятелствата, защото бях с ръце отзад. Аз много обичам да ям шамари - животът ме е бил, бил, бил”.

Другият участник в инцидента – синът на кмета и депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов заяви, че просто е отбранявал баща си. Кметът си е извадил медицинско, и от двете страни са пуснали жалби в полицията.

От областното ръководство на ГЕРБ казаха, че ще вземат отношение, след като приключи разследването.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!