Десетки фенове приветстваха националния отбор по волейбол при завръщането на тима от Лондон. Макар и без медал от олимпиадата, спортистите бяха посрещнати като герои. От техните изказвания стана ясно, че четвъртото място е сравнително добро постижение, но могат да се целят и по-високо с повече с труд и придобиване на опит.

„Доказахме, че сме една машина, която работи и не трябва да се спира”, заяви треньорът Найден Найденов и допълни, че за първи път от 30 години в отбора има толкова добър колектив, който трябва да се съхрани. Селекционерът не пропусна да отбележи, че състезателите му са могли да спечелят медали.

Капитанът Владимир Николов пък казва сбогом на отбора след 15 години игра. Той споделя, че е отишъл със съотборниците си в Лондон с целта да спечелят два мача, а са победили в цели пет. Николов заяви, че след излизането от групите момчетата са се надявали на нещо повече, но накрая не са им стигнали силите. „Просто трябва да работим повече”, смята капитанът.

"В много важен момент се пречупихме", каза Цветан Соколов. Той също е на мнение, че волейболистите могат да постигнат повече, но трябва да работят върху себе си, защото нямат достатъчно опит и способност да вземат правилно решение във важните моменти.

Според Георги Братоев проблемът е, че в България няма добър клубен волейбол, за разлика от Русия, Италия и Бразилия. „Самата държава дава много за нас, но на клубно ниво това не съществува.”

Откритието на Олимпиадата Тодор Скримов обеща, че волейболистите ще дават всичко от себе си и в бъдеще. Той заяви, че руснаците са били по-опитни и са притиснали българите във важните моменти, което им е позволило да спечелят.

Теодор Салпаров е щастлив, че „си го върнахме на поляците”. Той е сигурен, че напусналите отбора Матей Казийски и Андрей Жеков се радват на постигнатите резултати. Салпаров смята, че България можеше да спечели медал, ако играчите бяха издържали на посрещането срещу Италия.

Помощник-треньорът Камило Плачи благодари на българския народ за голямата подкрепа. Той заяви, че с Матей Казийски и Андрей Жеков отборът ни би бил по-успешен. „Чувствам се свързан с отбора и с България. Щях да спечеля златния медал на олимпиадата, ако не бях приел офертата на България. Можех да работя за Русия. За мен ще бъде удоволствие да взема български паспорт", допълни Плачи.

Подробности четете на sport.btv.bg