Славчо Атанасов най-вероятно ще бъде кандидатът за кмет на Пловдив, подкрепен от ВМРО.

Това стана ясно днес, след като „войводите” в града под тепетата обявиха, че няма да издигат собствена кандидатура и започват преговори с Атанасов за общо управление на града.

От ВМРО заявиха, че са потърсили алтернатива в бившия пловдивски кмет заради "арогантното управление" на ГЕРБ през двата кметски мандата на Иван Тотев.

Славчо Атанасов бе кмет на Пловдив в периода 2007-2011 г. Той е и бивш член на ВМРО, а в момента - депутат от НФСБ. Достига на два пъти до балотаж и загуби с малка разлика от Иван Тотев.

Управлението на Славчо Атанасов беше запомнено с някои ексцентрични прояви – откриването на нова тоалетна с мажоретки и демонстративното набождане с  копие на договор, подписан от правителството.

"Това, което се случваше в Пловдив - очевидно голяма част от нещата, без знанието на Борисов – доведоха до едно арогантно поведение, донякъде самовлюбено, без да се вслушват в каквато и да било критика. ВМРО загърби своето политическо его. Още днес започваме разговори със Славчо Атанасов, за да се опитаме да намерим решение за коалиционно издигане на кандидатурата за кмет на Пловдив. И съответно с коалиционна листа, с коалиционни районни кметове", обясни депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Припомняме, че вчера стана ясно, че Иван Тотев няма да се кандидатирам за трети мандат на предстоящите местни избори. Той заяви, че след осем години управление на града имал нужда от почивка.

Тотев, който през последните години беше обект на индиректни критики и от страна на партийния лидер Бойко Борисов, отрече да е бил под натиск да вземе решението.