Колеги в нужда се познават. Доказва го историята в рубриката "Вярваме в доброто". Една снимка трогна стотици във „Фейсбук”. Върху импровизирания плик пише "С най-добри пожелания от всички колеги и началници. Ти си добър човек и ние всички те ценим. За Ади".

Ади е 24-годишният Адил, който работи като шофьор във верига столични зоомагазини. Петък 13 този месец се оказва злополучен за него. По време на работа е ограбен.

„Бях оставил на това място чантичката, в която имаше лични документи, моите парички, които бях получил същия ден, заплата, и докато заредим, това се случи за 2-3 минути в магазина, излезнах и се върнах в буса, чантичката беше изчезнала”, разказа Адил Кьоров.

Притеснил се, защото нямало как да изкара месеца без пари. Продължил работа, но колегите му усетили, че му има нещо.

„Тъй като това е колега, който е добронамерен, винаги усмихнат човек, този ден просто липсваше усмивката на лицето му”, разказа Галя Иванова.

Когато разбрали за кражбата, неговата колежка Жаклин дала идея как да върнат усмивката му.

„Аз си направих сметка, че ако всеки от нас просто даде по едни 15-20 лева, които са нищо, в сравнение с това, което той е загубил, ще може да си вземе заплатата и да си направи плановете, които си е имал”, каза Жаклин Милушева.

Отзовават се всички колеги. Трогнати от жеста на служителите си, от фирмата също помогнали.

„Честно казано, самият им жест, че подеха тази инициатива, е достатъчен даже ние да бяхме дали цялата сума отново”, заяви Марио Иванов.

И така, седмица по-късно, Адил получил плика с мило послание от колегите си.

„Аз в първия момент не знаех как да реагирам, просто останах безмълвен. Какво да ви кажа - много готини хора”, споделя Адил.

За да им се отблагодари, решил да сподели историята във „Фейсбук”, за да вдъхнови за добрини и други.