„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата.

На 21 юни заради подмяна на пожарен хидрант на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, кв. „Подуяне“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ от ул. „Мърфи“ до бул. „Мадрид“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на  бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ № 124.

Заради подмяна на спирателен кран на ул. „Акад. Стефан Младенов“ във вторник вода няма да има и в ж.к. „Студентски град“ от 09:00 до 21:00 часа в района между:

ул. „Проф. д-р Иван Странски“, ул. „Акад. Борис Стефанов“, ул. „8-ми декември“ и ул. „Димитър Стефанов“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „8-ми декември“ на кръстовището с ул. „Димитър Стефанов“.

На 21 юни във връзка с монтаж на хидрофорна уредба на ул. „Нишава“, ж.к. „Хиподрума“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Нишава“ бл. 134.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Нишава“ пред бл.134.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването, пишат от "Софийска вода".

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.