Ограничено е движението в двете посоки по АМ "Тракия" в участъка Карнобат-Бургас поради лоша видимост и необходимост от снегопочистване, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Около час след информацията за затварянето на пътя огромна верижна катастрофа окончателно затапи движението. В нея са участвали 25 автомобила.

Обходният маршрут е Карнобат - Айтос - Ветрен - Бургас.

В района духат ветрове с до 120 км/ч.

Силен вятър, виелици и обилен снеговалеж затрудняват движението по пътя Бургас-Варна, Айтос- Провадия и Карнобат-Шумен, съобщават кореспондентите на bTV.

Три катастрофи са станали на пътя Бургас-Варна, няма пострадали, но са се образували задръствания от автомобили. При едната от катастрофите край град Бяла (област Варна) лека кола се е ударила в снегорин.

Пътят Бургас-Варна не е затворен, но задължително да се шофира със зимни гуми и повишено внимание, съветват от полицията.

Над 600 машини участват в обработката срещу заледяване на пътните настилки в цялата страна.

Заради сериозни снегонавявания са затворени за движение проходът Троян - Кърнаре, както и пътя Шипково – Рибарица. Очаква се днес и утре снеговалежът да продължи в Родопите.

Зрители на bTV съобщават, че в района на Карнобат преди Рижкия проход видимостта е изключително ниска, а заради вятъра има сериозни снегонавявания. В резултат движението е почти спряло, има и няколко катастрофи. От АПИ обявиха обходен маршрут: Сунгурларе-Петолъчката-Карнобат.

Актуални данни за пътната обстановка можете да видите ТУК

По път III-208 между Айтос и отклонението за Руен, автомобилите над 10 т трябва да се движат задължително с вериги, посочват от пътната агенция.

Ограничено e движението за МПС над 10 т през Котленския проход. Всички автомобили до 10 т задължително да се движат с вериги.

Предпразнично

За облекчаване на трафика и безопасността днес - в последния работен ден преди Новогодишните празници, от 16 до 20 часа се ограничава движението на тежкотоварните камиони по най-натоварените пътища – автомагистралите, Видин –Ботевград, Благоевград – Кулата, п.в. „Коритна” – Велико Търново – Шумен, Русе – Велико Търново, Калотина – Капитан Андреево, Дуранкулак – Варна – Бургас, Околовръстния път на София, Симитли – Гоце Делчев, Пловдив – Смолян и Бургас – Царево.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

През прохода Владая днес от обяд и утре до обяд ще бъдат осигурени две ленти в посока Перник за по-голяма пропускливост на трафика. Препоръчваме на шофьорите да използват и автомагистрала „Люлин“, която осигурява по-бързо и по-комфортно излизане от София.