„Оставам плътно до Бойко Борисов, аз винаги оставам до моите приятели”, каза бившият министър на културата Вежди Рашидов. По думите му по време на визитата на Румен Радев в Германия, президентът е отчел това, което ГЕРБ са свършили през изминалия мандат.

„Каквото очерта ГЕРБ, това каза и президента Радев. 3,5% е икономическият ръст на страната, 8% е безработицата. Чест му правят тези изказвания”, каза Рашидов по адрес на новия президент.

„Доколкото виждам, целият български народ съжалява, че се разтури парламента. Напрежението идва от популистите”, смята Рашидов.

„Бойко Борисов е тип мъжкар, той беше деликатен с партиите по време на мандата, не беше агресивен, имаше хигиена на поведението – агресивни бяха другите партии”, каза Рашидов.

„Продължаваме напред, нищо не се е случило, голям праз – един президентски пост. Какво му е на Радев? Последните му изяви са прекрасни”, допълни той.

По думите на Рашидов предизборните обещания на ГЕРБ са напълно реални. „Когато видяхме, че второто полугодие започва отлепване от икономическата криза, може да го поставим това като приоритет, особено за учителските заплати”, смята той.

Наградата на Стефан Цанев

„Никой не му е давал награда, за да я връща. Има едно предложение за награда”, каза Рашидов.

Писателят отказа наградата „Златен век” на Министерството на културата, защото е връчвана на Димитър Иванов, бивш шеф на Шесто управление на Държавна сигурност.

„Нека си върне и ордена „Стара планина”. Мен искаше да удари с тези действия и това не му прави чест”, смята Рашидов.

По думите му отношенията му със Стефан Цанев вече не са толкова приятелски. „Никога не съм му бил враг, просто спряхме да се чуваме”, каза още Рашидов.