Бизнесменът Ветко Арабаджиев е в болница с COVID-19, потвърдиха за bTV от Министерството на правосъдието. Той се намира под денонощна въоръжена охрана.

Арабаджиев, който е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, е настанен в частна болница. Миналия петък му е направен PСR тест, който се е оказал положителен.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обвинени заедно с още петима души за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари.

Магистратите пуснаха под домашен арест Ветко Арабаджиев. Втората инстанция обаче отмени това решение с подновяване на съдебната фаза на делото. Така той остана единственият от обвиняемите, който е под стража. Съпругата му – Маринела Арабаджиева, е у дома с електронна гривна.

За изпирането на пари обвинение бе повдигнато на сина на Арабаджиеви – Вълчо, който не е обвинен като член на групата, в съучастие с родителите му и двама от участниците в групата.

Арабаджиеви бяха задържани в Барселона през март 2019 г. с европейска заповед за арест. Два месеца по-късно те бяха екстрадирани в България и им бяха предявени обвиненията.