„Няма нищо лошо бизнесът да се среща с главния прокурор, но това трябва да става в кабинета на главния прокурор”, заяви лидерът на партия „Воля” Веселин Марешки по скандала Цацаров – Дончев.

„Никога не съм се срещал с главния прокурор и не бих присъствал на такава среща извън официалните места”, посочи той. 

Миналата седмица Георги Гергов подаде оставка като член на Изпълнителното бюро на БСП, тъй като се появиха информации, че той е бил посредник в разговор между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена и издател Сашо Дончев.

Днес партия „Воля” е на консултация при президента Румен Радев, която е задължителна, преди да започне парламентарната рулетка с връчването на мандата.

„На консултациите с президента се обединихме около това, че бързи избори отново биха били пагубни за българската държава. Нашата парламентарна група е единствената, която на първи етап може да доведе до стабилност на управлението”, каза Марешки по темата.

На въпрос дали „Воля” ще участва в изпълнителната власт, Марешки заяви, че към днешна дата не са водени никакви разговори.

„Нашето усещане е, че се чака достигане на споразумение между първите две формации. Като приключат с Патриотите, ще има преговори с нас”, категоричен е той. „Защо питате за зам.-министри, а не за министри”, каза Марешки.

По думите му той не се вижда като министър, а по-скоро „Воля” ще дава експертно мнение, когато й бъде поискано.

„Ние ще подкрепим правителството и ако ГЕРБ изпълнява програмата си, ние сме готови да ги подкрепяме”, категоричен е Марешки.

Марешки обяви, че би дал доброволно депутатския си имунитет само ако някой покаже доказателство за вината му. Ако обаче няма такова, той се зарече, че ще търси възмездие за тези, които го оклеветяват.