От днес изцяло се възстановява движението по бул. „България“ в София. За рехабилитация беше затворен участъкът от бул. „Тодор Каблешков“ до Околовръстен път в посока център. Положен е последният износващ пласт асфалт по трилентовото трасе, което над 1380 м, уточняват от пресцентъра на Столична община. 

Това лято бяха изцяло обновени и двете ленти на участъците от бул. „Гоце Делчев“до Околовръстен път в посока кв. „Бояна“ (до моста на р. Боянска - ул. „Даскал Стоян Попандреев“). Извършен е и ремонт на надлеза над ул. „Васил Стефанов“. Във всички ремонтирани участъци е поставена метална мрежа с цел здравина на пътното платно, положена е нова асфалтова настилка. 

Продължава работата по обновяване на тротоарите и обособяване на велоалея. Остава да се извърши рехабилитация на всички кръстовища, както и на детелината при Околовръстен път, което се предвижда да се направи през следващия строителен сезон. 

След отварянето на движението по бул. „България“ ще започне изграждане на канализация по ул. „Боянски водопад“, която ще бъде затворена за пътни превозни средства. За осигуряване на входно-изходните връзки с кв. „Манастирски ливади – изток“ освен през ул. „Златните мостове“, се осигурява връзка и през ул. „Костенски водопад“ към бул. „Тодор Каблешков“, а също така и от ул. „Флора“ и ул. „Васил Стефанов“ към бул. „България“. Обособява се и велотрасе, което се свързва в мрежа с това по бул. „България“.