Бизнесменът Васил Божков, който се укрива в Дубай след повдигнатите му 19 обвинения у нас, е дал показания пред европейската прокуратура. Според Божков, акцията на полицията по задържането на лидера на ГЕРБ е следствие на неговите показания.

Европейската прокуратура е изслушала показанията на бизнесмена по „Скайп“ преди 10 дни. Засега не се дават пояснения по кои случаи е говорил Божков и дали показанията му са свързани само с неговите обвинения.

Снощи по време на обиските и арестите, във „Фейсбук“ Васил Божйков написа „2 години Гешев правеше всичко възможно да отърве съратниците си, след като дадох неоспорими доказателства за най-големият рекет в историята на България“.

По-късно стана ясно, че бизнесменът е дал показания и пред МВР още преди месец. Официална информация за това от министерството засега няма.

БОЕЦ също разпространиха информация, че задържането на Борисов е по техен сигнал за множество престъпления в дълъг период от време.

„БОЕЦ разкриваме нови факти и данни за извършени от Гешев престъпления. Споделете, най-важната битка и победа предстои и имаме нужда от подкрепата на гражданите“, казват от организацията.

Вътрешното министерство не коментира и тази информация.

Борисов вече е разпитван два пъти по споменатите сигнали - през юни миналата година и януари тази. На разпити бяха викани и Севдалина Арнаудова, Владислав Горанов, както и Менда Стоянова, която снощи не беше задържана.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!