Ваня Караганева остава изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания.

Оказа се, че Търговският регистър е отказал да впише освобождаването ѝ заради неправомерно проведено събрание.

По-рано днес министърът на икономиката Даниела Везиева поиска оставките на трима от Съвета на директорите на ДКК.

В началото на седмицата от компанията казаха, че тя е извършила редица действия, които противоречат на закона и затова е уволнена.

За втори път тази седмица министър Даниера Везиева заяви, че изнесените от ДКК данни са неверни - и за сключен договор с адвокатска кантора, и за споразумение за 50 милиона лева за уреждане на дълг с "Дунарит", и за договор на ВМЗ.

"Това споразумение все още не е подписано нито от ДКК, нито от "Дунарит". Процедурата е след като бъде подписано от тях, да има решение на Съвета на директорите и тогава принципалът - Министерство на икономиката да даде съгласие", обясни тя.

Сега, след като са поискани оставките на тримата от Съвета на директорите, има от 3 до 5 дни срок те да бъдат вписани в търговския регистър.

"Иска ми се към техния призив за това, че ще уведомят Европейската прокуратура за това, което е извършила изпълнителната директорка, да ги помоля да включат и темите, които ние видяхме - темите за язовирите, темите за правителствения комплекс, темите за това как са сключвани договори с търговски дружества, които да предоставят адвокатски услуги", каза още Везиева.

Междувременно Софийската градска прокуратура се самосезира днес по случая и разпореди на антикорупционната комисия да направи проверка. Тя обаче сама започна такава преди 2 дни.