След валежите през изминалата нощ най-съществена е снежната покривка в Северна България. Около и над 50 см е тя в Свищов, около 40 см във Враца и в Оряхово.

Предупрежденията днес са за студено време. Валидни са за цялата страна, с изключение на област Благоевград, и са от първа степен.

През целия ден температурите ще останат отрицателни – предимно между минус 7 и минус 2 градуса, в област Благоевград - до около плюс 3, плюс 4 градуса.

Вятърът ще отслабне и ще е умерен до силен от север-североизток.

В планините днес ще е облачно, мъгливо, ветровито и ще превалява слаб сняг. Има висока лавинна опасност.

Тази нощ и утре ще има валежи от сняг, на повече места и повече като количество в югоизточната половина от страната.

В сряда в по-късните часове на деня валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва. Минимални температури – предимно между минус 14 и минус 9 градуса, максимални – между минус 9 и минус 4 градуса, в крайните югозападни райони – до 3-4 градуса.

Месец март ще започне с ниски температури – предимно между минус 15 и минус 10 градуса, в отделни райони и по-ниски. Ще бъде почти тихо. През деня ще има слънчеви часове и ще започне затопляне. Дневните температури ще са между минус 6 и минус 1 градус. В петък се очаква ново увеличение на облачността и слаби валежи от дъжд и сняг. Ще има условия за поледици.

Повишението на температурите ще продължи. През почивните дни времето ще е променливо. В събота облачността ще се разкъсва и ще намалява, докато в неделя отново ще бъде предимно значителна и на места ще превали дъжд.