Политиката се промени страшно много, парламентарните избори бяха в някаква степен краят на българския преход. Това каза в изборното студио на bTV журналистът Валерия Велева. По думите й оттук нататък вече няма да имаме такива партии, каквито досега сме имали – партии мастодонти.

„Вече никога повече няма да има тези политически лидери, ще дойде времето на новия избирател, който ще търси в партията не идеологията, а някакъв прагматизъм. С тези избори приключваме един сериозен етап от развитието си като демокрация“, каза Велева.

"Усмивката спечели в тези избори, на хората им омръзна от мрачни физиономии, от лидери, излезли от тъмното, за да им се карат, да ги напътстват", допълни Валерия Велева.

Според нея въпросът е дали тази усмивка ще бъде напълнена със съдържание и дали зад този техен устрем ще можем да видим реални резултати.

Дипломатическите скандали, които се родиха, ще имат дългосрочни проекции, те не са толкова за вътрешна употреба, а са във външнополитически план и ще берем плодовете оттук нататък, коментира още журналистът.

По-ниската подкрепа ще бъде основание да се коментира, че президентът не може да е обединител на нацията, заяви Силвия Великова.

По думите й „Продължаваме промяната“ са победили, защото са изсмукали от всички останали партии подкрепата си и така ще се случи и със следващите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!