Протестът на заведения и ресторанти под прозорците на властта днес имаше един неочакван зрител – любителски кадри показаха как на един от прозорците на Народното събрание за малко се показва лидерът на НФСБ Валери Симеонов, отправя жест към присъстващите и затваря.

Видеото, разпространено от сайта „Трафикнюз“, е с много ниско качество и не се разбира безспорно нито кой е основният участник в него, нито какво показва. Част от присъстващите, обаче, твърдят, че са видели Валери Симеонов да им показва среден пръст.

Бившият вицепремиер потвърди пред bTV, че действително виждаме него на кадрите, но беше категоричен, че не е отправял обидния жест към стотиците граждани на жълтите павета.

Симеонов подчерта, че винаги е защитавал интересите на бранша, а невербалният знак е на възмущение от самата идея, че се е стигнало до подобен протест.

В рамките на това Народно събрание Валери Симеонов два пъти влезе в сериозен сблъсък с недоволни граждани. Първо той нарече майките на деца с увреждания "група кресливи жени", а протестиращите през миналото лято за него бяха "лузъри", "ултраси с наркотици по джобовете", "студенти, които искат да си направят няколко селфита". 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!