Лицето, изпратило есемес със заплахи на лидера на БСП Корнелия Нинова, в който се споменава и президента Румен Радев, е подписал предупредителен протокол и е освободен. Това посочи министърът на вътрешните работи Валентин Радев в студиото на „Тази събота”. Той добави, че подобни неща се случват постоянно и не бива да се прави новина от темата. Лицето е изразило съжаление за стореното и стана ясно, че е бил силно афектиран.

По повод пожара в цех за отпадъци в Шишманци Радев заяви, че сградата не гори за първи път и е важно пожарната да установи причините. „Днес ме увериха, че пожарът ще приключи до няколко дни. Предният път  са го гасили над седмица”, уточни той.

По темата за катастрофите и жертвите по пътя министърът посочи, че не проумява защо така се нарушават правилата – не се дават мигачи например. Той заяви, че е шокиран от пълната липса на толерантност на пътя и допълни, че когато шофира и види номер от провинцията или жена зад волана дава предимство – не защото са опасни, а защото са в непозната обстановка.

По повод случаите на заловени шофьори след употреба на наркотици Радев посочи, че трябва да се вземат европейските норми и да се спазват при нас.

Специална проверка ще установи спецификациите на новите автомобили на пътна полиция и дали в тях е заложено да има камери и какви.

Предприели  сме необходимото за да се установят всички подробности, свързани с оборудването на новите патрулни коли за пътна полиция – при доставката на тези 278 автомобила акцентът е бил намаляване на корупцията сред служителите, ще проверим и спецификацията и дали автомобилите отговарят на техническите параметри в заданието, както и какви изисквания са били заложени - уточни министърът.

Министър Валентин Радев потвърди, че няма данни за непосредствена заплаха от терористичен акт към България.

Твърденията на Елена Йончева за корупционна схема при строежа на оградата по границата ни според Радев са за прокуратура, а не за телевизионни студия. Според него няма как да се случи това да се плати за два реда ограда, а да се сложи един и някой да прибере разликата.

Министърът коментира и заплатите в МВР. Той изрази готовност, ако получи аргументи да защити каузата, особено при дисбаланс в системата.