Вълна от зрителски сигнали за липса на координация между ваксинационния портал и реалното работно време на болниците, които имунизират. В масовия случай е получен час за ваксинация в център, който не работи в конкретния ден.

Според зрители на bTV тази неделя около 20 души са били записани за ваксина в имунизационния център на Александровска болница. Пунктът обаче бил затворен през целия ден.

Подобна е била ситуацията във Военномедицинската академия и в „Пирогов“ – там центровете са били с намалено работно време, което не обхваща часовете на голяма част от записаните. 

От здравното министерство обясниха, че реален избор на ваксини през портала ще има в началото на май, а до затварянето на пунктовете се стига заради слабия интерес към ваксината на „АстраЗенека“.

„Оказва се, че електронната система е на Министерството на здравеопазването. С нея обратна връзка няма. РЗИ ги дава ваксините, а то изглежда няма връзка със министерството?! А пък болницата си е съвсем отделна и сама си решава кога да ваксинира“, казва Ива Вълчанова

„Моите извинения към всички, които са изпитали този дискомфорт или яд към тази система. Тя беше създадена, за да работи в нормална среда, а средата, в която в момента работи системата, е ненормална според мен“, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!