Втора седмица продължава тенденцията една трета от случаите на COVID-19 в Силистренско да са на деца до 18 години, съобщават от РЗИ.

Едно от училищата в Силистра е изцяло преминало на обучение в електронна среда заради голям брой карантинирани паралелки и болни ученици и учители. Става въпрос за Природоматематическата гимназия в крайдунавския град.

За всяко училище решенията се вземат индивидуално според броя на класовете под карантина, коментира пред БНР д-р Теодора Начева, директор на РЗИ-Силистра.

Тя допълни, че са далеч все още от генерална мярка за учебните заведения в Силистренска област.

Следи се с повишено внимание ситуацията в голяма част от училищата в Силистренска община, както и в някои в общините Дулово и Тутракан.

Към днешна дата заболеваемостта в региона е 678 на 100 хил. Най-висок е процентът за община Силистра - 1137 случая на 100 000 души.

От общо 133 легла в болниците в Силистра, Тутракан и Дулово са заети 64. В интензивния сектор към края на вчерашния ден е имало едно свободно от десет.

От общо 7 детски COVID-легла в трите лечебни заведения, три са заети, с неусложнени случаи, съобщи д-р Начева. Отправени са препоръки към общинските кризисни щабове да не допускат провеждането на организирани масови мероприятия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!