Само в рамките на около час тази сутрин на пловдивския участък на АМ „Тракия“ са възникнали шест пътни произшествия без сериозно пострадали. Полицията съветва водачите да преминават с повишено внимание и съобразена с метеорологичната обстановка скорост по автомагистралата.

За да бъде избегнато натоварване на трафика, до отработване на случаите всички катастрофирали автомобили са изместени в аварийната лента.

Само при едно от произшествията са пострадали две жени, а останалите пет са с материални щети. Основно ударите са настъпили поради движение с несъобразена скорост с метеорологичните и пътни условия и неспазена дистанция, което е повод да апелираме водачите да бъдат с повишено внимание в посочения участък.

Две последователни катастрофи настъпили минути преди 7 ч. в района на 137 км. Първо се ударили два леки автомобила и веднага след тях последвал верижен удар с участието на камион, кола и джип, от който водачката и пътничка са откарани в болница за прегледи.

По същото време на 139 км друг автомобил се блъснал в мантинела, а около около 8 ч. на 127 км станали две верижни катастрофи. В единия случай с пет леки коли, а в другия – с три.

В 8:15 ч. пък край разклона за Войводиново са се ударили автобус и две коли. Междувременно други три автомобила се ударили верижно на пътен възел за Войводиново след 8 ч., а половин час по-рано край разклон за Белащица лек автомобил се врязал в храсти извън платното за движение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!