От полунощ Турция спря да пропуска на нейна територия чужди коли и автобуси, включително и от България. Ще вървят само камионите. Мерките се взимат във връзка с чувствителното повишение на заболелите от коронавирус в страната.

Препълнен плац с камиони и километрична опашка от чакащи да стигнат до граничните гишета - в този режим ГКПП „Капитан Андреево“ работи вече пореден ден. Заради извънредните здравни мерки от турска страна само за последното денонощие през пункта са преминали близо 400 тира по-малко.

Снимка: btvnovinite.bg

Тирове от 18 държави не се допускат в Турция, а някои, които все още са в разрешителния списък, рискуват да не се върнат.

Много от шофьорите, които чакат, изобщо не знаят дали след това, когато се върнат в България и тръгнат към Европейския съюз, ще успеят да минат границите  и товарът им да стигне до последната точка.

При лекия трафик опашки няма. Турция затвори границата си за коли, автобуси и микробуси от Европейския съюз.

Още един турски гражданин е починал от заразата, с което починалите от вчера насам станаха двама. Броят на заразените с новия вирус в Турция се е увеличил двойно за денонощие.

191 са потвърдените случаите на заразени с COVID-19. Турските власти определиха положението като тревожно и призоваха хората да спазват стриктно наложените мерки.