Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски заяви, че ОЛАФ вероятно ще накаже страната ни за договора за полицейските джипове, след като завърши разследването и на прокуратурата. 

„Наказанието, което най-вероятно  ще ни бъде наложено от Комисията заради това, че са променени техническите изисквания към автомобилите, които искаме да бъдат закупени към по-нисък клас“, допълни силовият министър.

Терзийски уточни, че подмяната на спецификациите е станала в началото на 2017 г, според документите, които са в досието на обществените поръчки. 

„Всички документи по тези процедури са в досието на обществените поръчки. В момента спецпрокуратурата разследва случая, вече текат и разпити на служители на МВР, които имат отношение към този въпрос“, уточни вътрешният министър.

Според бившият главен прокурор Сотир Цацаров разследването е изцяло на ОЛАФ и част от обвиненията са свързани с медийни публикации, а друга част имат политически характер.

„Прави се опит за прехвърляне на отговорността, прави се опит за прехвърляне на персонална отговорност или за нещо друго, но нека в крайна сметка си дадем отговор на кого какво му е изгодно да каже“, каза настоящият шеф на КПКОНПИ.

Сотир Цацаров каза още, че прокуратурата не е била сезирана по случая. 

Относно въпроса със сина на президента Румен Радев, Терзийски заяви, че полицията  работи по случая. Той уточни, че „МВР не може да отговоря на въпрос, свързан с лица, които подлежат на специална защита“.