Новият, трети сезон на „Бригада „Нов дом“ започва на 1 март в ефира на bTV. В него водещата Мария Силвестър и неуморната бригадата на Влади Караджов ще променят изцяло живота на 14 семейства.

Каузата този път е обърната към многодетните фамилии.

Снимка: bTV

Макар понякога да си мисли, че няма какво повече да я изненада, животът много бързо я опровергава, сподели Силвестър.

Толкова много сме работили в тази сфера, с не особено леки съдби, виждали сме наистина какво ли не. В един момент човек започва да се научава да гледа по-професионално на нещата и да не изпада в емоционални състояния, които пречат на работата, но това е неизбежно, призна тя.

Обичам си работата, каза Силвестър и описа емоцията след свършен ремонт и предаден обект като „малък взрив, който се случва на целия екип“. А общите емоции са сближили членовете му като семейство.

Снимка: bTV

За себе си Мария призна, че работата ѝ я е превъзпитала, защото вече осъзнава, че хората имат причина да са в определено състояние, дори много агресивните или много нещастните.

В новия сезон има една майка с две деца, едно от които е в неравностойно положение. Имахме голям проблем със съседите на това семейство, които много се изнервяха, че количката им шуми. Домоуправителят пък следеше дали ще вдигаме шум между 14 и 16 ч. Много се възмутихме. Има и такива примери в нашата работа, сподели Мария.

Вижте във видеото целия разговор, някои от най-емоционалните моменти в новия сезон и как живее сега едно от семействата от предишните епизоди: