В навечерието на Никулден, София е домакин на рибен пазар с прясна риба и морски дарове. Той ще се проведе на 5 и 6 декември в сърцето на столицата – на ул. Оборище, между храм Александър Невски и бул. Васил Левски. 

Всичкки желаещи могат да го посетят от 11:30 ч. до 2 ч.

Клиентите ще могат да закупят директно от производителите риба и аквакултури като пресен шаран, сулка, щука, пъстърва, сом, акула, веслонос, моруна, есетра, лаврак, ципура, чернокоп, както и мариновани риби, перли от водорасли, различни видове хайвер и други.

„Днес ще има много интересни неща, това са само продукти от български производители. Ще има кулинарни демонстрации“, обясни актьорът Ники Станоев. 

Носенето на маски на територията на пазара е задължително, направена е организация за спазването на всички противоепидемични мерки. 

Рибният пазар е част от промоционалната кампания „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“, организирана от Министерство на земеделието, харните и горите. Целта е да се постигне положителна промяна в потребителското поведение и навици, като се увеличи консумацията на риба и рибни продукти от населението у нас.