26-годишният русенец Теодор Цветков стана двоен спасител на Богоявление в Русе. Младият плувец, който е известен с благотворителните си каузи, успя да извади кръста за четвърта година от водите на Дунава и спаси 29-годишния Йордан от удавяне на имения му ден.

До инцидента се стигна, когато 20-те записани кандидати скочиха в реката за кръста. Теодор стигна пръв до него, а останалите мъже се скупчиха във водите да го поздравяват.

В този момент се видя, че един от плувците се дави и присъстващите на понтона започнаха да викат за помощ. Теодор, който е бил спасител, пръв успя да стигне до него.

С помощта на останалите момчета 29-годишният Йордан бе изваден на повърхността. Младият мъж сподели, че за първи път се пробва да скача за Богоявленския кръст. Глътнал е вода и се е паникьосал.

Безкрайно е щастлив, че останалите са го спасили и въпреки премеждието е готов пак да го направи.

Едва след като бе оказана първа помощ на Йордан, церемонията продължи с връчване на подаръци на късметлията, извадил кръста. Теодор Цветков пожела на всички да са здрави, по-смирени, по-добри и да си помагат взаимно.

Неговата голяма цел през новата година е да намери средства, за да се включи в поредното предизвикателство – да стане първият българин в маратона по плуване „Oceans Seven“ и да преплува седем морски канала между континенти и острови.

Досега са го постигнали само 26 души в цял свят, а амбицията на Теодор е да стане най-младият и най-бързо преплувалият.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!