Новата година винаги е причина да се осланяме на някоя нова надежда.

Тази вечер в "bTV Репортерите" Теодора Енчева и операторът Борис Пинтев разказват как гледа на началото един специалист по жизнено утвърждаващата напитка - виното.

Радослав Радев би искал да възприема пандемията и нейните последствия само като няколко екстремни момента от човешкия живот.

Снимка: bTV

"До голяма степен се виждат истинските хора, истинските организации, истинските лица на определени народи. Това, което се оказа два от нашите стълбове на нашето общество - възпитанието и образованието. Ами ние сме се провалили в тези две неща", смята той.

Радев има реалистичен поглед към прехода, може би и защото среща добри хора, на добро място с добро вино.

"Някакви хора чакат да свърши прехода и на дата хикс е свършил и оттам натакък ще е по-добре - ами не, той е свършил, всеки е там, където трябва да бъде, не е справедливо, но така е, нали искахме такова общество и го искаме. Оттам нататък - време, време, време", добавя той.

Снимка: bTV

Според него в следващите месеци и години ще бъдем принудени да си спомним какво е истинското значение на общочовешките ценности.

"Реално сега хората се замислиха върху тези учебникарски понятия - чове[ки права, декларация за човешки права, някакви теоретични постановки, които са ги възприемали за даденост и те наистина трябва да разберат какво значат тези неща. И е трудно", завършва Радев.

Мечта, микс или подарък е Новата година - отговорите във филма "Нови мечти" на Теодора Енчева и оператора Борис Пинтев веднага след централните новини.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!