Бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов съобщи, че е уволнен от лечебното заведение.

"Уволнен! След 21 години работа в Пирогов!", написа той във "Фейсбук".

Асен Балтов беше освободен от поста директор на "Пирогов" заради нарушения, установени от проверка на НЗОК в спешната болница. За директор бе назначен проф. Иван Поромански.

Пред bTV самият Балтов заяви, че е научил от медиите за освобождаването си от поста. По думите му нито една от причините, посочени за неговото уволнение, не са доказани. Цитираната причина е, че след извършена проверка са установени неоснователно получени суми в размер на общо над 1 млн. лева.

„Категорично смятам, че имаше един сценарий, който се развиваше още в началото, когато Кацаров взе поста“, заяви Балтов.

Последва вълна от недоволство от работещите в "Пирогов", които многократно излязоха на протести с искане Асен Балтов да бъде върнат на поста.

Във „Фейсбук“ началникът на Клиниката по неврохирургия Николай Габровски коментира уволнението на Балтов с думите: „Политическите уволнения на ръководни позиции са нещо обяснимо. Но политическите уволнения на лекари са съвсем друго. Практика от епохи, които си мислихме, че сме загърбили. Позорна история.“