Шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Апостол Минчев беше уволнен днес. Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова го обвини в саботаж.

Рокадата идва само два месеца, след като беше сменено ръководството на Пътната агенция.

Мотивът за отстраняването на шефа на АПИ е внезапно спиране на строителните дейности по обекти в цялата страна.

Според Комитова той самоволно с писмо е наредил да се изтегли тежката техника от ремонтиращи се участъци в цялата страна.

До вчера 19-километровата отсечка от Благоевград до селата Покровник, Падеш и Габрово се ремонтираше ударно. Днес машините стоят край пътя. Отсечката е един от примерите за спрени ремонтни дейности от досегашния шеф на Пътната агенция.

„Господин Минчев до петък е разплатил доста много пари на приятели или фирми. От понеделник нарежда на всички останали да спрат да работят“, обяви служебният министър на регионалното развитие.

От министерството уточняват, че тепърва ще събират данни за това колко и къде са спрените ремонти в страната.

„Всичките тези фирми и кметове сме ги поканили в петък да видим какъв им е проблемът, защото той е издал едно решение към тях, без да го стикова с мен, което не съответства на регионалното министерство“, уточни Комитова.

Според регионалното министерство целта на решението на Минчев е да всее смут в местната власт. Те успокоиха, че се търсят варианти за решаване на проблема.

В първото си телевизионно интервю пред bTV от 28 май Апостол Минчев заяви, че ще има ревизия на договорите за строеж и ремонт на пътища.

А за преразглеждане на решението за спрените ремонти настояват и от местната власт.

Все още не е ясно кой ще бъде назначен за шеф на АПИ, няма и коментар до този момента от инж. Апостол Минчев.