Трети ден продължава операцията по издирването на двамата рибари, изчезнали в язовир "Мандра" край Бургас. До момента - без резултат.

Проливният дъжд и силният вятър затрудниха спасителните екипи. Въпреки всичко обаче те не спряха работа. Усилията им не дадоха резултат. Претърсено е цялото крайбрежие, както и най-дълбоката част на езерото.

Привечер операцията беше прекратена, защото практически е невъзможно и дори опасно да се провежда търсене в тъмната част на денонощието. Утре обаче издирването продължава. Осигурен е допълнителен високотехнологичен сонар. С негова помощ ще бъде обследвано дъното на язовира.

Вятърът и нулевата видимост създадоха сериозни пречка пред водолазите, които за пореден ден с часове претърсваха мътните води на язовира.

"Вятърът е проблем, защото ние сме и с лодка. Малко по-трудно стават нещата, но ще направим всичко възможно да направим водолазно спущане. Вчера претърсихме, където намерихме лодката, но нищо не открихме. Днес смятаме да продължим с водолазната дейност – там, където са открити мрежите, където се съмняваме, че се е обърнала лодката", разказа по-рано през деня пред bTV водолазът Валентин Иванов.

За да обхванат по-голям периметър в претърсването се включиха и лодки със специални котви и сонари.

"Имаме една котва многорожка, с много рога с дълго въже. Пускаме 20-30 м въже назад и обикаляме. Ако има нещо от повърхността до дъното, сонарът го отчита", сподели и Иван Връбчев, който е капитан на кораб.

"Насочваме се към места, които не са били проверени. Надявам се днес да имаме малко по-голям успех", заяви по-рано през деня и Веселин Василев, директор в УКОРС, община Бургас.

Претърсена е най-дълбоката част на язовира.

"За съжаление, за момента няма резултат. Няма нищо! Имахме някакви очаквания в определен район евентуално да намерим нещо, но не", споделя друг мъж.

По обед към една от лодките беше прикрепен и трал.   

"В този период от годината язовирът става опасен поради лошите метеорологични условия. От 1 ноември е забранен любителският риболов в тъмната част на денонощието. Само от брега е разрешен в момента любителският риболов", обясни Костадин Дамянов от ИАРА-Бургас.

Освен обърнатата гумена лодка, няма открита друга следа от двамата мъже.