Силна буря се разрази в Смолян. Нанесени са материални щети от ураганния вятър, наводнени са приземни помещения, сигнали за прекъсвания на електрозахранването и затруднения на трафика в областта. 

Стихията е започнала около 8 ч. и е продължила 20 минути. Ураганният вятър е отнесъл  покривите на три къщи и на хранителен магазин в Смолян. Има щети и върху автомобили. Няма информация за жертви или пострадали хора. 

Снимка: btvnovinite.bg

Двете коли на Здравко, паркирани пред къщата му, са смазани "Случи се за секунди, все едно бомба пана тука. Все едно торнадо мина, каза мъжът. 

Вятърът вдига покрива на семейство Семерджиеви, които санирали дома си миналото лято. "Целият покрив е отишъл и част от стената. Сигурно е поддало от тежестта на покрива и половината стена, както си вижда, леко е отдала навънка", сподели Сава.

В селата в общините Смолян и Чепеларе е имало прекъсване на електрозахранването за няколко минути, но вече е възстановено. Аварирал е далекопровод между Сърница и Широка поляна, но и там токът е възстановен по кабел.

Снимка: btvnovinite.bg

В Мадан силната буря е наводнила мазета в един жилищен блок на ул. „Република“. Екипи вече работят по отводняване на мазетата и разчистване на падналите дървета.

По пътищата в областта също има много сигнали за паднали дървета и камъни, но на този етап няма затворени пътища. Паднали камъни има по пътя Стойките - Широка лъка, а паднали дървета има по направленията Старчево – Неделино, Смолян - Пампорово и Батак – Доспат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!