Тежки обвинения прозвучаха от парламентарната трибуна. БСП обвиниха премиера, че подслушва президента. ГЕРБ отговориха, че той няма правомощия в тази сфера.

Скандалът избухна, защото преди няколко дни БСП са депозирали въпрос към министър-председателя подслушван ли е Румен Радев, както и натовски генерали.

На председателки съвет Народното събрание е решило, че премиерът няма никакви правомощия в тази сфера, освен координационни функции спрямо службите.

Затова и въпросът изобщо не е попаднал в дневния ред на парламентарния контрол.

От парламентарната трибуна отново БСП заявиха, че състоянието на медийната среда у нас е много лоша заради натиск от страна на властта и по-специално на зам.-председателя на Народното събрание Валери Симеонов.

Те казаха, че ако той иска да обвини някого в корупция, трябва да приложи и доказателства, иначе е клевета по Наказателния кодекс.

В рамките на контрола беше повдигната и темата за машинното гласуване. Опозицията искаше да знае кога ще бъдат купени машините, а властта отговори, че парламентът трябва да даде рамката какви машини да бъдат купени.

„Атака“ пък внесоха законодателно предложение за промени в Наказателния кодекс, с което отпада давността за всички приватизационни сделки.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!