Управляващите без решение за отпадане на ветото върху евроинтеграцията на Северна Македония. Това стана ясно днес след срещата снощи между лидерите на четирите партии, които подкрепят кабинета.

Партиите в управляващата коалиция остават с непроменени позиции за югозападната ни съседка, независимо че в средата на март от Скопие изтъкнаха, че Франция ги подкрепя да стартират преговори преди юни, когато изтича френското председателство на съюза. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че снощи лидерите на коалицията са обсъдили еврочленството на Северна Македония, наред с теми като двете кандидатури за управител на БНБ и други текущи въпроси.

При преброяването на населението в РСМ само 3504-ма са се обявили за българи. Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов реагира остро във „Фейсбук“ на тази информация.  

Държавната статистическа служба в Скопие не спомена броя на българите с аргумент, че те н са част от т.нар. държавнотворни народи в Северна Македония  и техните права не са скрепени в конституцията, за което София отдавна настоява.