Естакада ще бъде изградено в района на свлачището "Трифон Зарезан" край Варна и крайбрежният път от града до комплекса "Златни пясъци" отново да бъде отворен. Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По думите му средствата ще дойдат от бюджета на АПИ, в който за тази година са заделени около 100 милиона лева за аварийни мерки по свлачища и срутища в страната.

Нанков уточни, че проектът за "Трифон Зарезан" е на стойност около 15 милиона лева с ДДС, като се предвижда в района да бъде направено и укрепване.

В края на април предстои да бъде направен превантивен ремонт на две от съоръженията на Аспарухов мост, допълни зам.-министърът, цитиран от БТА. По думите му средствата са осигурени, а строителните дейности ще продължат до началото на летния сезон.

До края на месеца ще бъдат направени първите копки за изграждането на два нови участъка на автомагистрала "Хемус" - Ловеч-Плевен и пътния възел край Тетевен, каза Нанков. Той припомни, че са осигурени над 1,3 милиарда лева за изграждането на 136 километра от пътя, плюс проектирането на участък от Ловеч до Велико Търново.