Габриела Пеева, обвинена в убийството на Пейо Пеев, остава в ареста, реши Софийският градски съд. Габриела Славова-Пеева бе отправила иск за изменение на мярката ѝ от "задържане под стража" на по-лека.

Според съда здравословното състояние на Габриела Славова-Пеева не налага промяна на мярката ѝ за неотклонение.

На заседанието присъства бившият депутат Велико Минков, за когото се твърди, че е баща на едно от децата на Пеева. Пред журналисти той каза, че вече е виждал детето, за което предявява бащинство, като посочи, че се полагат много добри грижи за него.

„Нямам притеснения за това дали майка му го гледа, или някой друг. Искам справедливост и реално взимане на фактите. Искам експертиза дали е годна да гледа децата“, коментира Велико Минков.

Пейо Пеев беше удушен в автомобила си през януари тази година.

„Към настоящия момент не се разколебава първоначалното предположение, че Габриела Пеева е съпричастна към извършването на убийството на Пейо Пеев. Разследването продължава и се събират доказателства. Имаме редица разпитани свидетели. Имаме множество биологични експертизи и ДНК експертиза“, подчерта прокурор Виолета Желева.

„Касае се за удушаване не просто с притискане на шията, но и на дихателните отвори на лицето. Установен е косъм на Габриела Пеева върху дрехите на Пейо Пеев“, подчерта прокурорът.