Пореден случай на вандализъм на пияна глава – този път в Казанлък, където ученици потрошиха фонтан на един от площадите в града.

Фонтанът на площад „Киацо” в Казанлък е разбит в неделя сутринта. Охранителните камери запечатват присъствалите - 4 момчета и 2 момичета от различни училища в Казанлък, които преди това били на дискотека. Камерите запечатват и битката с фонтана. В нея главно действащо лице е 18-годишен младеж.

„При откъртването се е получило разрушаване на целия шадраван, самото лице също е паднало от височина 2 метра”, обясни районният прокурор Таня Димитрова.

Пред органите на реда младежите заявили, че не си спомнят нищо. Вандалската проява скандализира казанлъчани – те настояват общината да си потърси пари и да провинилите се да упражняват обществено полезен труд. Зам.-кметът Даниела Колева беше категорична, че общината ще си търси правата в съда.

За подобна проява законът предвижда наказание до 5 години лишаване от свобода, но едва ли съдът ще бъде чак толкова строг с юношата.