Запази дата

Тук-Там Кошер ще се проведе на 16 септември 2022 в Интер Експо Център, град София.

Запази своето място на tuk-tam.bg/hive

За всички участници, които не могат да присъстват физически, част от вълнуващата програма на събитието ще е достъпна онлайн, благодарение на нашите партньори STREAMER.BG.

Програмата на Tук-Там Кошер 2022

Тук-Там Кошер е глобална на среща на идеи, бизнеси, приятели и възможности.

  • Вдъхнови се е с успешните истории на доказали се професионалисти, които са част от две вълнуващи семинарни програми.
  • Развий нови умения в работилниците.
  • Намери мечатана работа като се запознаеш директно с екипите на български и международни компании. Заедно с тях и HR специалисти ще споделят добри практики за СВ и успешно интервю за работа.
  • Направи полезни контакти в специалните нетуъркинг зони.
  • Информирай се за случващото се в България - български предприемачи ще ни разкажат и покажат техните иновативни изобретения

Щастливи сме да споделим, че сред нашите лектори тази година ще бъдат Васил Терзиев (CEO, Telerik, Managing Partner Eleven Ventures, предприемач, инвеститор), Мартин Вечев (Професор в ETH Zurich и създател на INSAIT), Росица Заимова (Съосновател и съдружник Dalberg Data Insights), Константин Дженгозов (Съосновател и финансов директор на Payhawk), Благовеста Пугьова (CEO Childish) и още много други вдъхновяващи личности. Цялата програма ще бъде достъпна скоро, а желаещите да участват могат да запазят мястото си на официалната страница на Кошер.

Кошер 2022 е място за вдъхновение и среща на българите по света, които желаят да останат свързани и ангажирани с България!

Контакт Лилия Мерджанова lilia@tuk-tam.bg +359 879 06 50 06

За Тук-Там Вече цели 14 години Тук-Там обединява българите тук и там със смислени инициативи. Общността ни се превръща в глобална brain gain мрежа от хора, които се ангажират с България, независимо къде се намират. Свързваме, информираме, вдъхновяваме и инвестираме в бъдещите лидери на България по един лесен и доверен начин чрез платформа www.tuk-tam.bg. Целта ни е едно по-ярко бъдеще за България!

Благодарим на нашите партньори, с които реализираме Кошер 2022.

Генерални спонсори

KBC Global Services BG - Ние сме част от групата на белгийската банково-застрахователна компания KBC и нашата мисия е да предоставяме ИТ и споделени услуги и да работим по различни проекти за банковите и застрахователните дружества в групата. Имаме два центъра, които работят във Варна - Център за споделени услуги (SSC), открит през 2019г., и Център за дигитални технологии (DDC), открит през 2021 г. В двата центъра работят близо 700 специалисти/таланти в областта на софтуерната разработка, QA и тестването на приложения, застраховането, борбата с прането на пари, киберсигурността, риска, човешките ресурси, управлението на проекти и процеси и много други. Нашата компания насърчава ефективност, взимане на решения, самостоятелност, отговорност и съобразяване с местните практики!

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и свързаните с това демократични институции в страната. Фондацията развива дългогодишните традиции на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България и насърчава контактите между хората на двете страни. За повече информация https://us4bg.org/bg/.

Генерални HR партньори

HRS Bulgaria е агенция за подбор на персонал с 10 годишен опит в България. Техните HR експерти подготвят и консултират до най-добри резултати всеки кандидат за актуалното състояние на пазара на труда и за очаквано бъдещо заплащане, спрямо опита и уменията. Работят с местни и международни компании, предлагайки позиции във всички сектори от пазара на труда.

nPloy е интерактивна платформа, която дава възможност за лесно и бързо намиране на подходяща работа, участие в различни клубове по интереси и събития. Всичко за кариерата на едно място - в удобно мобилно приложение.

Златни спонсори

Payhawk Payhawk разработва финтех платформа и корпоративни карти в партньорство с Visa, които в комбинация улесняват управлението на бюджетите на компании по цял

свят. Целта на екипа е да създаде една от най-големите компании от региона, която трайно да допринесе за развитието на предприемаческата екосистема в България.

Accenture е водеща международна компания, която предоставя широк спектър от стратегически, консултантски, технологични и операционни услуги в цифровите технологии, облачните пространства и сигурността в над 120 държави и над 40 сфери на бизнеса. Компанията има две звена у нас. Технологичният център изпълнява глобални проекти с висока сложност в широко портфолио от индустрии – електронна търговия, търговия на дребно, застраховане, банкиране, телекомуникации, автомобилостроене, публичен сектор, туризъм и култура. Оперативният център се фокусира върху предоставянето на интелигентни решения за своите клиенти и специализирани аутсорсинг услуги, които усъвършенстват и дигитализират бизнеса.

Ocean Investments е семейна инвестиционна компания, фокусирана върху технологични бизнес решения на идейна фаза и start up компании в ранен етап на развитие, глобално насочена към пазари в Европа, САЩ, Африка и Близкия изток. Нашата мисия е да идентифицираме и подкрепяме смелите предприемачи със силни, иновативни идеи, водени от уникални технологии и глобални амбиции. Бизнес фокусът на Ocean Investments е насочен върху инвестиции в бизнес направленията: киберсигурност и блокчейн технологии, технологични решения в грижата за здравето и недвижими имоти.

Бизнес спонсори

Yotpo SMSBump - през 2017-та SMSBump виждат потенциала в това да превърнат SMS-а в канал с маркетингова цел, чрез който онлайн търговци да изпращат информация до своите клиенти за промоции, нови продукти, изоставени колички и други. Четири години по-късно, SMSBump е предпочитана платформа за изпращане на съобщения от онлайн магазини в редица държави по света, сред които САЩ, Канада, Австралия, Великобритания и други. Тези успехи не остават незабелязани и през 2020 г. SMSBump се присъединява към американската Yotpo, а сделката е сред най-успешните за годината и вдъхновение за много други родни предприемачи.

В Sensata Technologies винаги търсим най-добрите инженерни таланти, които да ни помагат да въвеждаме иновации и да създаваме по-чист, по-ефективен и електрифициран свят. Ние сме един от най-големите работодатели в България с почти 4500 души, работейки в автомобилната, селскостопанската, строителната индустрии, тежкотоварните превозни средства и медицинските устройства.

Cognyteе световен лидер в разработката на софтуер за разследващи анализи, който дава възможност на правителства и компании от частния сектор да предприемат своевременни действия, за да направят светът ни по-безопасно място. Над 1000 правителствени и корпоративни клиенти в повече от 100 държави разчитат на решенията на Cognyte за ускоряване и провеждане на разследвания, с които идентифицират, неутрализират и се справят със заплахите за националната сигурност, личната безопасност, непрекъснатостта на бизнеса и киберсигурността. Cognyte България е водещ R&D център на Cognyte, като екипът в България непрекъснато се разраства.

Благодарим също на нашите партньори от Европейска комисия

ЕС предоставя на младите хора много възможности в областта на образованието и заетостта. Комисията насърчава предприемачеството, подкрепя качествени стажове, насърчава доброволческата дейност и помага на младите хора да работят и да се обучават в чужбина. Освен това, Европейската комисия предоставя голям брой работни места в най-различни професионални сфери – от проджект мениджъри до научни експерти.

Домакин

Интер Експо и Конгресен Център - изложбеният център в София, символ на модерните и успешни бизнес практики. Не само домакин, но и партньор, с който обсъждаме осъществяването на целите ни. Партньор, който споделя нашите визии и стремежи. Физическата реализация на Кошер, по време на настоящата епидемична обстановка, стана възможна благодарение и на активното участие на Интер Експо Център в разговорите между браншовите организации и здравните власти. Съответно бяха приети мерки, които от една страна позволяват провеждане на събитието, а от друга страна осигуряват безопасна среда за всички участници.