Трима станаха излекуваните от коронавируса у нас, съобщи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев за bTV.

За първия случай съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски –  пациентка, настанена във ВМА.

Другите два случая са от заразените в Плевен пациенти, които също са дали отрицателни проби за коронавирус.

Има нови положителни проби за COVID-19 у нас и днес и броят на заразените вече е 127. Четирима от новозаразените са от Добрич, а останалите – от София.

От 21 март влизат в сила и нови мерки срещу разпространението на коронавируса.

Забраняват се разходките в паркове и градини, както и посещенията на спортни и детски площадки. Ограничението няма да важи, ако извеждате домашния си любимец на разходка, но без да се събирате в компания с други хора.

Ограничават се пътуванията между областните градове, като се създават контролно пропускателни-пункове на входовете и изходите на областните градове. Ще се пътува при доказана причина, например: да отидем на работа в съседен град, което доказваме с бележка от работодател; да посетим лекар или болница, за което показваме медицински документи; ако докажем, че се прибираме на постоянния или настоящ адрес.

Хората до 60 години няма да имат право да пазаруват в магазините и аптеките между 08:30 ч. и 10:30 ч. сутринта. В тези два часа ще бъдат обслужвани само хората над 60 години, които са и най-уязвимата група от коронавируса.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!