Трима чужденци загинаха при тежка катастрофа между две коли на пътя Варна - "Златни пясъци" снощи. Инцидентът е станал в района на резиденция "Евксиноград".

При тежката катастрофа загиват шофьорът на единия от автомобилите - 67-годишен французин, както и двамата му спътници – негова сънародничка и англичанин.

При удара колата на тримата чужденци е изхвърлена на стотина метра и се преобръща няколко пъти. Водачът на другата кола е 46-годишен варненец, който остава невредим след сблъсъка.

"Водачът е изпробван за алкохол и наркотични вещества, вследствие на което е установено наличието на амфетамини и метаамфетамини. Не можем да кажем скоростта, вследствие досъдебното производство ще се установят подробности по случая", обясни Илиян Илиев от ОДМВР-Варна.

Само часове преди инцидента от полицията във Варна направиха акция, насочена именно срещу водачи, седнали зад волана след употреба на наркотици.

От началото на годината се отчита сериозен ръст на засечените на пътя дрогирани шофьори. До настоящия момент са установени 76 души, които са употребили наркотични вещества. През 2020 г. към същия момент са установени 51 души, информираха от КАТ-Варна.

Шофьорът, участват в катастрофата, е задържан.

Междувременно забранената маневра, предприета от французина преди сблъсъка, само за 30 минути тази сутрин беше повторена от още десетина водачи.