„Гледах внимателно дебата в НС, ако въобще това можеше да се нарече дебат. И през всичките над 3 часа не чух нито един аргумент защо Любомир Каримански не трябва да е управител на БНБ. Нито един! (…) Аз аргументи “против” Любомир Каримански не чух, даже чух само хвалебствени думи. Но видях гласове “против” Любомир Каримански. Много гласове. Странна работа. Думи и действия се разминаха и нямаше никаква корелация“.

Това коментира лидерът на „Има такъв народ" Слави Трифонов в профила си във „Фейсбук“ за днешната процедура, при която Народното събрание не одобри Любомир Каримански за управител на Българска народна банка.

Трифонов коментира и съмненията за задкулисни договорки между ИТН и партии от опозицията: „Днес Любомир Каримански трябваше да бъде избран за управител на БНБ с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Нали такива бяха внушенията? А всъщност какво стана? Любомир Каримански не беше избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС и управител на БНБ остана Димитър Радев, избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Честито!“.

„Обвиняват „Има такъв народ” в задкулисни договорки, но явно договорките ги бяха направили други“, пише Слави Трифонов.

„Благодаря на Любомир Каримански - достоен и смел мъж. Той спечели, защото уроците, които научаваме в живота си, са едни от най-големите успехи в него“, завършва лидерът на ИТН.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!