След 12-часово издирване три деца, изгубили се в местността „Сините камъни”, бяха открити невредими, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Децата са на възраст 5, 7 и 8 години. Сигналът за изчезването им в полицията е подаден снощи в 19:50 часа.

В мащабната операция са участвали 250 служители на полицията, пожарната, жандармерия, граничари и служители на Държавното лесничейство в Сливен.

Хеликоптер на Гранична полиция също се е включил в спасителната операция.

След като са намерени, децата веднага са закарани за преглед в Спешното отделение на сливенската болница, като по първоначални данни те са в добро състояние, коментира пред bTV вътрешният министър Веселин Вучков.

Две момчета на 5 и 7 години и сестричката им на 8 години са настанени в болницата. Момчетата са получили измръзване на краката и са приети в хирургичното отделение, съобщиха от лечебното заведение.

Момичето е със счупена раменна кост и счупена лъчева кост. Настанено е в Отделението по ортопедия. „Децата са в добро общо състояние”, каза заместник-директорът по медицинските дейности в болницата д-р Хрисант Хрисантов.

„250 служители се включиха в издирването, слава богу, всичко завърши благополучно. Става дума за баща на пет деца, който слизал с тях от местността „Карандила”, като накрая разбрал, че три от тях липсват. Сутринта в 8:00 часа бяха намерени”, обясни министърът.