bTV ще разполага утре със специално студио в Триъгълника на властта. Именно там ще бъдат представени първите реакции след обявяването на резултатите в неделя вечер.

Най-новата локация, на която bTV ще посрещне най-напрегнатите минути от изборната нощ е пространството между Президентството, Министерския съвет и старата сграда на Парламента – мястото е известно като Триъгълника на властта.

Десетки метри в центъра на София и близо 50 души са ангажирани в студиото на открито. Екипът „Продукции“ на телевизията вече не може да бъде изненадан от нищо – нито от локацията, нито от условията за изборите.

„Много са неизвестните в студио на открито. Най-голямото предизвикателство е може би комуникацията между всички тези екипи, които са на терен“, каза Любослав Атанасов, старши режисьор. 

Снимка: bTV

„Това е нашата роля - да направим всички тези устройства, с които работят останалите колеги, да функционират, да се случи това студио, което правим“, каза и ефирният оператор Иво Атанасов.

На чело на изнесеното ни студио застава водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев, а заедно с него на Ларгото ще бъде и политическият репортер от bTV Новините - Ванина Недкова.

„Тук е мястото, където трябва да бъдем, около нас ще минават хора, ще усещаме пулса на столицата в самото ѝ сърце - там, където са институциите, с надеждата, че ще работят заедно“, каза Златимир Йочев.

„Не на последно място чакаме и първите коментари на политиците, защото те са най-истински в тези първи моменти“, отбеляза и Ванина Недкова.