Три седмици след тежката катастрофа в Айтос с три жертви и протести на местните жители в града отново има напрежение. Този път причината е в транспортният хаос, създаден след поставянето на нови пътни знаци.

В началото на седмицата пътната агенция забрани преминаването на камиони през града, което доведе до още по-голям хаос в града според местните хора, защото затрудни зареждането на магазини и бензиностанции.

По-рано днес беше поставен нов знак, че забраната важи единствено за транзитно преминаващи камиони. Тези, които искат да влязат в града, са проверявани от полицейски патрули. 

Местните жители настояват за изцяло нова транспортна схемал Експерти от Института по пътна безопасност извършиха оглед на място. 

„Не може по този некомпетентен начин да решаваме проблемите на транспортната ни система – на принципа „няма камион, няма проблем“, заяви Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

До седмица трябва да е готов нов план за организация на движението, който да бъде подложен на обществено обсъждане, а местните остават в готовност за протести, ако мерките не проработят.