Постоянно полицейско присъствие с мобилна камера за скорост предложи зам.-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков на протестиращите в Айтос, които настояват да бъде изведен тежкотоварният трафик извън града.

Хората блокират няколко пъти опасна отсечка в знак на протест след като при инцидент на мястото миналия понеделник камион уби баща и двете му деца и рани тежко 17-годишен пешеходец.

„Обединихме се около идеята областният управител да свика комисия по регионално развитие, с която да  стартираме процеса по изграждане на обходен път на град Айтос“, увери Граматиков.

По думите му ще се вземат и конкретни мерки за ограничаване на движението на тежкотоварните автомобили.

От 27 септември от АПИ, съвместно с органите на полицията, предприемат мерки за временно ограничаване на преминаването на тежкотоварния трафик на превозни средства над 12 тона през Айтоския проход.

Експерти от Областното пътно управление и представители на общината ще направят съответните предписания за изграждане на постоянни съоръжения за намаляване на скоростта.

До края на месец октомври ще бъде свикан Областният съвет за регионално развитие на територията на област Бургас, на който ще се гласува и приоритетното изграждане на обходен път, обясни и Мария Нейкова – областен управител. 

Хората обаче заявиха, че продължават с протестите, докато не видят конкретни действия.