Сблъсъци с полицията на протест в Айтос след катастрофата, която взе три жертви.

Стотици се обявиха срещу войната на пътя и блокираха движението с акция под надслов "Стига жертви!"

Напрежението ескалира, след като протестиращите опитаха да блокират и обходния път, по който минават камионите. Те пробиха кордона и спряха трафика за часове.

Хората настояха тежкотоварните камиони да бъдат изведени извън града, след поредния инцидент, при който баща и двете му деца загинаха, а 17-годишно момче пострада тежко. Протестите продължават и утре.

Сълзи и гняв дни след последната тежка катастрофа в Айтос. Стотици се събраха на мястото на зверския сблъсък и спряха движението за часове.
Недоволството на местните хора ескалира, след като от години настояват за обходен път и контрол на товара на камионите, но държава и институции остават глухи за молбите им.

В блокадата се включиха съученици на 17-годишния тежко ранен пешеходец,  и близки на двете загинали деца, 32-годишния им баща и на майка им, която оцеля, но за която животът спря.

Близки на почерненото семейство поведоха протеста.

Според очевидци на удара спирачките на камиона отказали.

В протеста се включиха и пострадали от предишната катастрофа с тежкотоварен камион, помел над 10 коли, чакащи на светофара.     

Напрежението ескалира при опит на полицията да спре протестиращите да блокират и обходния маршрут на камионите.
 
"Общината ако има с какво, би го решила. Но това е извън урбанизираната територия, обходният път, и няма как ние да участваме в това!", каза Васил Едрев - кмет на община Айтос.
 
В почивния ден не открихме институциите за коментар. 

Протестът продължава и утре. За часове протестиращите събраха над 500 подписа за спешно изграждане на северен обходен път.