Новоремонтирано трамвайно трасе, движещо се по бул. „Цар Борис III” в столицата, е наводнено. Това се вижда на кадри, споделени в социалната мрежа фейбсук.

 Особено тежко е положението на спирка „бул. Никола Петков“, където не само трамвайните релси са под вода, но и част от тротоара и пътното платно.

Изненадваща градушка падна в късния следобед в някои части на София. Най-силно валя в столичните квартали "Младост" и "Студентски град".

На места в центъра на столицата няма ток, алармираха зрители на bTV.

Бурята не спря над 4 часа, а задръстванията са огромни на някои булеварди в пиковите часове. "Цариградско шосе" бе блокирано към 19 ч. В един от столичните молове приземният етаж беше наводнен, също така беше и наводнена детска градина.

Градушка падна и в други столични квартали като „Дружба“ и „Надежда“, а бурята в столицата започна малко след 16:00 часа и не стихва вече четвърти час. Задръстванията из града и централните булеварди са километрични, а валежите и гърмежите не стихват.

Снимка: Facebook/Petrana Tancheva

Аварийните екипи на Столичната община извършват обходи на терен и реагират на сигнали във връзка с интензивния дъжд придружен с градушка над София.

Снимка: Фейсбук - Meteo Bulgaria

Екипите са реагирали на четири сигнала за завирявания в търговски обекти и един подлез.

Започнало е отводняване на транспортния подлез на бул. „Цариградско шосе“ при търговски обект. Транспортният подлез е временно затворен за движение.

Градският транспорт се движи навсякъде, с изключение на автобусна линия №8, която е пренасочена към ул. „Искърско шосе“.

Извършва се наблюдение на речните корита и общинските язовири, които са в нормите.

Снимки от бурята бяха публикувани и във Фейсбук страницата Меteo Bulgaria. 
 

Електрически стълб се възпламени на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в София. Това съобщиха свидетели в социалната мрежа Фейсбук.