Електрически стълб се възпламени на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в София. Това съобщиха свидетели в социалната мрежа фейсбук.

По първоначални данни причината за пожара е удар от мълния. В някои части на столицата граждани алармираха, че токът им е спрял. Кварталите в района на "Лъвов мост" и бул. "Сливница" вече близо час са без електричество. 

Днес метеорологичното състояние беше тежко не само в България, но и на Балканите. По същото време, докато в София и страната биеше градушка, в съседна Сърбия положението беше идентично: порой, буря, градушка и ужасяващи задръствания.

В София бурята не стихна за повече от четири часа. Градушка с размерите на орех удари първо столичните квартали Студентски град, "Мусагеница" и отделните части на ж.к. "Младост", където движението след 16:00 часа беше почти невъзможно.

Потопът заля не само София от следобед насам, но буря порази и други части на България. Градушка имаше и в Троян. В редица области на страната хората са притеснени, че има опасност от наводнения и от тежки имуществени щети.

Снимка: Facebook/Teodor Bass Trifonov

Паникьосани шофьори, които бурята и градушката хванаха в движение се чудеха как да предпазят автомобилите си и къде да се скрият с надеждата за по-малко щети. Около основните булеварди на София задръстванията се превърнаха за кратко в километрични.