Луан и Албан. Двете братчета ще останат завинаги на 4. Те са най-малките пътници в автобуса, който катастрофира фатално на АМ „Струма“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Нямам думи. В Турция отидоха и не стигнаха да се върнат живи! Сълзите идват от сърцето, не мога да ги задържам“, казва Имер Барди Ахмети, роднина на загиналите.

Родителите на близнаците Анви и Джихан се познавали от деца. Били съученици, а след това създали семейство. Това ни разказва братът на Анви.

Снимка: btvnovinite.bg

„Двамата са заедно от градината, после училище, след това се ожениха, 8 години чакаха да имат дете. После се появиха близнаците. И сега станаха на 4 годинки близнаците. Тежко много! Ама какво да правим. Така искал Бог. Ние сме вярващи и вярваме в това. И чакаме истината. Ние мислим, че дотук е трябвало да живеят брат ми и снаха ми, и внуците.“, казва Имер.

Докато роднините на младото семейство скърби, то Енес Бакиу не може да повярва на късмета си. Без да подозира, той се спасил от трагедията на „Струма“. В последния момент младият мъж решава да не се качи в злополучния автобус на връщане.

„Мислех да отида за 2-3 дни до Истанбул с тази агенция „Беса Транс“, но после реших да пътувам с друга фирма“, разказва Енес.

Близките му обаче не знаят това. Чуват от новините за катастрофата в България и мислят, че Енес е сред загиналите.

„Братовчед ми никакъв го“ нямаше, нито онлайн, нито у дома се беше прибрал. Мислехме, че е пътувал с „Беса Транс и си помислихме, че е в изгорелия автобус. А Енес се прибра жив и здрав“, споделя Джелал Бакиу.

Но чак след два дни, в които близките му го търсят и се тревожат.

„Това е щастие в нещастието, както се казва. Цялата фамилия не можехме да повярваме, че е жив“, казва Джелал.

„Това е от Господ. Не знам дали Господ ме чува в този момент, но много съжалявам за починалите хора. На семействата им е много тежко. И на нас ни е тежко. И аз да бях - за някого щеше да бъде много тежко. От това, що е писано, не можеш да бягаш!“, казва Енес.