След като и третият, последен мандат за кабинет в ръцете на БСП остана неизпълнен, днес левицата даде начало на предизборната си кампания от Бузлуджа и отправи критики към „Дондуков 2“. Оттам запазиха мълчание.

Хиляди социалисти отбелязаха 131-та годишнина от началото на лявото движение у нас, а лидерът на партията ги призова за подкрепа на предстоящите избори.

„Не е прав президентът Радев като ни порица онзи ден, че оставяме държавата в хаос. Друг предизвика хаоса – онези скрити сили, които видяха заплаха. Тези сили се обединиха и свалиха правителството. Грозното и озлобено лице на мафията поиска реванш срещу крехкото начало на справедливостта. В едно интервю казах, че Русия е приятелска държава и адът се изсипа на главата ми, но тези думи са отговорност към България“, заяви Корнелия Нинова.

Левицата обяви, че е имала стабилизираща роля в този кабинет.

„БСП е партията, която може да даде мъдрост, която е необходима, тази стабилност на България и съм убеден, че това ще си проличи и на предстоящите избори. Ние сме готови за тях и отиваме с огромно настроение“, заяви Борислав Гуцанов, организационен секретар.

На събора дойде Кирил Добрев - изключен от БСП, а преди сме възстановен от съда.

„Чувствам се много добре, аз съм вкъщи, тук съм от 1991 г. Съдът възстановени една несправедливост, аз бях изключен заради доноси“, отбеляза Кирил Добрев.

„За пръв път в историята, може би в световната, съд се намесва във вътрешнопартийна ситуация“, коментира от своя страна Георги Свиленски, председател на ПГ на БСП.

А редовите социалисти бяха дошли да видят своето ръководство.

Потърсени за коментар, от администрацията на държавния глава заявиха за bTV, че ако имат позиция за казаното от Нинова, ще информират.